Sunday, April 26, 2009

Siakap Setapak Revisited

Rojak buah

Minggu lepas bozzo dan family berpeluang lagi untuk datang menjamu selera kedai siakap sedap tak hengat nih. Kunjungan kali ini ditaja oleh Eben, adik bozzo. Dia tengah loaded skarang nih pasal duit claim projek dia dah masuk. So, kitaorang memang tak bagi peluang dan akan pau secukupnya.

Sayur campur
Kailan ikan masin
Siakap 3 rasa.

Siakap 3 rasa nih semestinya the main course. Memang tak lari langsung rasanya. Sedap sama je cam selalu. Yang paling sedap skali dia punya toppings la. Nak aje tanya resepi tapi tak tertanya.

Ulam timun dan sambal belacan
Kembung masak sambal

Sebenarnya kitaorang order kembung sambal nih 2 ekor je, tapi tukang masak tuh kata yg kembung ari nih kecik-kecik sangat. So, dia masakkan 4 ekor pada harga yg sama. Kiatorang tak membantah langsung.
Bozzo dan Angah(abg ipar)
Mak dan anak. Aqilah Aimi dan akak bozzo.Eben dan Aqilah

Memang mewah makan kat sini walaupon tempatnya tak mewah. Memang tak kedekut masak langsung. Layanan pon top class. Klu nak rasa makanan sedap dan harga murah datang r sini.

15 Comments:

en_me said...

siakap setapak senohong teww kat belah maner erk abang bozo .. macam nak kena terjah jakkks

ddyana said...

aku x jumpa ah tempat ni..ktner ek??adoiii..duk stapak pun xtau tmpt ni wujud

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh..jaohnyerr nk g stapak mkn...aternyerr balek bangi nti da lapa blk..hehehe...

kayteeze said...

Ish....buat lapar je tengok gambar2 tu... tak aci laa....

bozzobattousai said...

en me.
Tepi jln dekat tmn melati. Pergi la. Tak rugi.

Ad Rifza said...

Waduhhh membuatkan aku terliur tgok siakap tu..hehe..

bozzobattousai said...

yana,
aku pon tak tau...bab jln nih aku tak pandai...

bozzobattousai said...

princess N,
ko tapau la sebungkung dua mee goreng sebelum blik...buat makan dlm kete...

bozzobattousai said...

kak tie,
aci la...

===================================
ad rifza,
bozzo yg buat entri nih pon terliur tak habis2 lagik...

Shitsurei shimashita said...

nyum2!! sedap yer tgk lauk pauk tue.
pergh! kecur air liur dibuatnya.

apa2pun bozzo dijemput sertai contest di blog saya jika ada kelapangan yer.

en_me said...

dekat tmn melati belah mana? jalan gombak ke? jln ibu kota ke? hmmm

bozzobattousai said...

en me,
dekat jln gombak...

ayang ati said...

ayang pun tak sampai lagi kat tempat ni. agaknye memang ling takkan bawak ayang la kot....
sedar diri.....
isk...isk....isk....

bozzobattousai said...

ayang,
Nanti ling bawak la manja...

CATZ said...

ala..kenapa tak tanya resepinyaaa?
lenkali tanya jekkkk.....
share le dgn kami..
aku nak ke setapak tuh jauh..
bertapak-tapakkk..