Tuesday, November 25, 2008

Weekends at the movies...

Ini ayang. Ayang bergambar dengan James Bond. Gambar ni di'tangkap' minggu lepas. tapi, sebenarnya ayang ngan ling gi tengok wayang cite James Bond-Quantum of Solace ni sebelum gambar ni diambik lagi. Memang cite tu sarat dengan aksi2 yang ganas dan mendebarkan. Ayang tak sempat nak tido. Ling pulak, ayang tak tau. Ayang tak perasan pun apa yang ling buat walaupun ling ada kat sebelah ayang je. Ling kata cite ni tak macam cite James Bond yang lain. Takde kete canggih manggih, takde gadget dan kurang permainan dalam. Ayang pulak kata, gambar ayang ngan Bond tu memang padan r..... He he he
Ni pulak Kafe Auntie Yap. Kafe ni ada kat sebelah panggung tu je. Lupa pulak nak bagitau. Panggung wayang ni kat Galaxy Ampang. Ini je yang paling dekat ngan rumah ayang dan juga rumah ling. Orait, berbalik pada Kafe Auntie Yap. Mi kari kat sini memang sedap. Ayang selalu gak datang makan mi kari kat sini. Sebenarnya macam2 makanan ada kat sini. Ayang ngan ling biasa lepak kat sini dulu sementara menunggu cite start.
Masa yang ayang dan ling gi tengok cite Bond tu, ling makan mi kari kat kafe tu. Ini lah rupa mi kari tu. nampak pun dah macam sedap kan.... Rasanya pun memang sesungguhnye sedap.
Ini pulak namanye Hor Fan Mee. Ini ayang yang order. Saje nak try. Dan ianye tak mengecewakan. Sedap....
Haaa..... Ini baru diambik di actual event. Minggu lepas punye cite r ni. Tetiba je ling ajak ayang kuar. Bila ayang tanye nak gi mana, ling kata, ikut je. Jangan banyak tanye. Ayang pun ikut je la. Rupa-rupanye ling bawak ayang gi tengok wayang cite Quarantine. memang dah lama ling cakap cite ni termasuk dalam list WAJIB TENGOK. Overall cite ni memang syedap. Banyak adegan2 terkejut. Kalau orang ada sakit lemah jantung dinasihatkan untuk tidak menonton filem ini. Nantilain lak jadinye....
Yang ni namanye Kuey teow goreng. Kat mana lagi kalau bukan kat Kafe Auntie Yap. Kitorang lepak makan dan minum dahulu kat sini sementara menanti cite stat. Seperti biasa, kuey teow ni pun sedap. Kalau datang area sini boleh r cuba makan kat kafe ni. Layanan diorang pun ok. Pelayan2 kat kafe ni mesra alam semuanye.....
Haritu ling kata dia lapar sangat2. So, dia makan nasik r. Ayang pun tak berapa pasti lauk apa yang ling amik, tapi, ada ayam rasanye. Apa2 pun, ling menghabiskan nasik dan lauk pauk yang ling amik ni dengan jayanye. Alhamdulillah.....
Ni ayam goreng, wantan kot.... dan ntah apa namanye pun ayang tak tau. Yang ni ayang amik kononnye macam appetizer r... Sebenarnye benda2 tu kurang enak. Munkin sebab sejuk kot. Tapi, walau macam mana pun, ayang habiskan jugak semua benda2 tu. Tak baik membazir kan.....
Ling amik gambar ni sebab ling kata cantik. Ini hiasa kat tepi kafe tu. Ling kata ianye simple tapi cantik sangat. Ling suka!

ps: entri nih hasil kerjasama ling dan ayang...

15 Comments:

Suzi said...

dah lama tak tengok wayang...tengok dvd kat rumah je sekarang ni dah...

axim said...

wahhh ni macam marathon wayang dah ni..

ayang dah berjinak jinak tuh..elok la kalau di segerakan buat blog...axim bleh jadi penasihat dia dari kejauhan nih..hehe

wanie said...

betul aku setuju..james bond ni xmeriah sbb xdek gadget2 canggih, kete best2 pun awal2 movie jek

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
dari minggu lepas nak nengok james bond ni, tapi x dapat-dapat lagi, best tak story dier?

bozzobattousai said...

kak suzi,
tengok dvd pon layan gak....

bozzobattousai said...

axim,
hang suruh la akak hang tuh wat blog...

bozzobattousai said...

wanie,
terima kasih kerana bersetuju ngan saya....

bozzobattousai said...

cb88,
best sesgt crazy oiiii....crazy best la senang cakap...

i-chimera said...

huhu.. berkerjasam menghasilkan entri... pasangan serasi yg bagia ni..

ita.itu said...

yaampun..sume sdp aku ngk..suka korang makan ek..hehe

eedany said...

manyaknya menu uols... habis ke semua tu?

apalagi bozzo...create kan lah ayang u 1 blog....

:)

bozzobattousai said...

i-chimera,
alhamdulillah...kitaorg memang bahagia cam gini....

bozzobattousai said...

ita,
kitaorg memang kaki makan...bak kata ko la gila makan...

bozzobattousai said...

edany,
kitaorg makan mana pernah tak habis...ayang memang tak nak wat blog...malas nak jaga katanya...

Catz said...

wahh...asyik tgk wayang..
dah berjaman aku ak nengok wayang nih..
kuew teow tuh nampak sedappp sangat..fuhh