Friday, September 5, 2008

Juadah bozzo hari ini

Hari ini masuk 5 hari aku berpuasa. Memang penat dah rasanya. Tapi berpuasa memang dah wajib utk aku yg dah dewasa nih. Dah tak bleh nak puasa separuh2 dah cam kecik2 dulu. Hari ini aku berbelanja sket utk cukupkan stok berbuka dan sahur. Yang penting nescafe ngan susu cukup.
Aku beli gak beberapa biji epal dan setapewer kurma.
Proses membuat air nescafe tarik. Kuih2 nih aku beli kat bawah je ngan Kak Nab. Memang sedap kuih2 dia dan aku memang akan beli ngan dia je utk sebulan puasa cam bulan2 puasa lepas.
Hari ini ada 5 jenis kuih utk dimakan. Ketayap, karipap kentang dan sardin dan kuih badak.
Masak tempoyak ikan sahur tadi. Panaskan saje dan sedia utk dimakan.
Sup ayam sahur semalam gak.
Nasik. Klu ini pun takde memang aku tak larat nak jalan. Diet konon.... Tak dapat nasik cam nak pengsan.
Sayur peria tumis ngan ayam.
Air sekole yg telah sedia. Aku tak minum ais.
Selamat berbuka utk kengkawan smua. Ini Boboi, kucing kesayangan aku. Dia tengah pelik ngape aku amik gambar kat dapur.

9 Comments:

lindosh said...

bebruka sorang je ke? hehe kucen tu peneman laa.. bersinar ok mata dia

bozzobattousai said...

sorang je....

bozzobattousai said...

dan sekor...

Dayu said...

makan sorang je ke? mana yang lain?? ke mmg duduk sorang?? *hah amik ko, byk tak banyak tanya cik dayu ni*

kucing tu saje je buat pose terkejut konon, actually tak sabar nak join makan sekali..

anyway, hye..tq dtg singgah my blog. i dah link pu urs, senang nak dtg menyinggah di kemudian hari

Dakjaat™ said...

omg! i hate peria veges! .. hahahahhaa! ;p

Catz said...

wah..ko masak ikan tempoyak for sahur...wahhh..selera sungguh..
i dah link blog u ke blog catz.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wah2....lauk da pelbagai tuh....kate nk diet bro...nti kuih kasik kurang sket..hehe...tp kan..kiternyerr tkak pon xley lupekan nasik..nk diet..tp nasik x ley lupe...

miss N said...

mana lauk berbuka untuk kucing tu?? ooo.. dia tak posa :P

Tie said...

Ciannya makan sorang2...bila lagi nak dapat lesen partner tu..tak baiklah membujang lama2 tau..kalau dah ada suri tentu meriah dapur tu..he he..