Tuesday, August 26, 2008

Hari Aku Sehari Ini

Hari nih hujan lebat tak hengat kat KL ngan Ampang. Lama plak tuh. Tengah ari tadi aku kuar jap gi tolong Ayang kemas umah ngan gi dobi. Umah dia banjir lagi. Masa aku datang budak Axim tengah baik punya landing dlm kete. Pas tolong lebih kurang, kitaorg bertiga gi makan kat warung depan Spektrum(lupa amik gambar sbab dah penat ngan lapar sesangat).
Dah selesai sume2, aku pun gerak la smula ke opis. Ayang suruh tunggu jap pasal hujan renyai2 tapi aku ader kes pkul 3 dan tak leh tunggu. Aku start moto dan trus meluncur laju dengan harapan sempat sampai Jln Duta sbelum lebat.
Tapi apakan daya hajat tak sampai. Tak sempat sampai Ampang Point pun, dah lebat dah. Yang tak bestnyer aku terpaksa berteduh kat Bus Stop seberang depan umah aku. Alahai.... Nampak bumbung umah je tapi tak leh masuk. Tengah menung2 tuh teringat plak lagu Hujan.... "hujan yang turun, bagaikan mutiara...." opss... itu lagu sudirman. Takpe lah janji ada "hujan" dalam lirik sempena hari hujan nih.....
Masa dah sampai di umah petang tadi aku tengok ada miss kol. Abg aku Dee kol. Aku sms dia blik...
Aku: nape?
Dee: ko kat mana?
Aku: kat umah la bru blik. nape?
Dee: dtg sem. kite ada kat sem ngan Yahya.
Aku: orait.

Rupa2nye ada org nak blanja. Orait sesangat la tuh...

Aku order nescafe tarik ngan nasi goreng USA. USA kat kedai nih memang sedap sesangat. Bleh kata kat area Ampang nih dia champion la. Makan je la lagipun free. Yahya belanja. Bukan slalu dapat makan blanja Yahya nih. Dia duduk PJ dekat ngan umah abg aku.
Selesai jugak sepinggan( pinggan bentuk daun pisang).
Dah abis acara makan free baru Dee cakap yg tujuan diaorang dtg Ampang petang nih sebab nak amik kete. Yahya beli kete baru ngan Meng. Aku pun beli WJY ngan Meng gak dulu. Cun.... ada kete baru nak belasah wat gi jejalan uptown bulan puasa... he heh heh...
Ini la ketenye. Wira Aeroback 1.6 XLi manual. Sedih.... aku tak tau bawak manual.

ps: sori axim, abg tak dpt antar gi pudu. lain kali. sori datuk saya masuk opis lambat, ujan.

10 Comments:

axim said...

abang TQ coz tolong kak tie kemas umah tadikkat least tak la dia keseorangn..hehe..nak harap kat axim baeekk punya landing dalam keta..kahkah..

hujan lebat tadi tu yang tersadai kat tepi hentian bas tuh..hehe....

tadi sampai penang dalam kul 10 malam...bertolak dari KL kul 4 petang..next time kita ketemu lagi ya!!!

.::WaNiE::. said...

huh makan free lagi !

isk isk isk..untung2

bozzobattousai said...

wanie, apa nak buat wanie rezeki jgn ditolak.

kuchalana said...

bro.. aku rasa mcm penah jumpa hang la.. kekeke

anyway.. hujan .. tido best beb

bozzobattousai said...

kuchalana,
klu nampak gua tepi jln jgn la lupa tegur plak...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

KL ni pantang ujan...cnfirm jem sane sini...tension dbueknyerr....

whitetulip said...

amboi..kemain makan2 time ah..owh..rupa2nye itulah namanya nasi goreng USA. Selalu nmpk menu cam tuh di byk restoran tp tak brani cuba ah. psst!!apa pasal namanya nasi goreng USA ah??Mat Salleh makan tuh kerr??

bozzobattousai said...

princess N,
ari nih tak ujan pun jem gak. kl nih pagi raya je tak jem...

====================================
whitetulip,
sbenarnye aku pun tak tau nape nama dia nasik goreng USA. tapi sedap punyer pasal aku makan je...

ita.itu said...

bro ampang kat belah mana...nmpk mcm sdp lah...

anep said...

cerita bozzo best la.tak tau lak ada blog mcm ni.aku igt blog yang mendowload je..apa2pun selamat hari raya dari aku < buacak >