Tuesday, May 26, 2009

Reunion???

Citer nih terjadi masa bozzo balik kampong itu hari. Memang tak disangka-sangka langsung. Citernyer berlaku begini...(cewah...cam drama swasta plak). Petang ahad tuh bozzo memang penat sesangat dan memang baru balik dari dari bawak mak ngan abah berjalan-jalan di ipoh. Masa bozzo balik tuh perak still ada 2 MB (stop! stop! ini bukan blog politik)...

Masa kejadian berlaku, bozzo masih berada dalam bilik mandi tengah mandila. Tiba-tiba, dengar bunyik orang bagi salam. Ramai plak tuh bunyinyer. Sape plak yg datang? Ada orang datang nak meminang ke? Nak pinang saper? "Epit ada makcik?" kata salah satu suara tuh. Bozzo tersentak jap. Dah lama orang tak panggil aku ngan nama timangan EPIT tuh. Dah lebih 16 tahun.

Secara hensemnya bozzo kuar dari bilik mandi dan trus ke depan nak tengok. Macam bozzo kenal je muka-muka diaorang nih. Tapi agak lama gak la bozzo try to recall their names but memang tak ingat. Bukan dilupakan tapi memang lupa guys. Honest. Bukan bozzo saje melupakan korang.

Rupa-rupanya member-member lama dari sekolah menengah dulu. Dari Sekolah Menengah Raja Shahriman, Bruas. Giler dah lama. Nasib baik bozzo still kenal yg sorang nih yg nama Risaudin. So, tak la rasa malu sangat.

Camana korang tau aku ada kat kampong nih? Sebenarnya diaorang kenal kete bozzo. Wira WJY 3897. Camana korang bleh kenal kete aku plak? Orang kampong nih pon ada yg tak kenal. Sebenarnya diaorang nih pembaca-pembaca blog kesayangan bozzo nih. Omong Bozzo. Diaorang slalu layan dan jadi silent reader. Diaorang kata yg blog bozzo nih memang femes dikalangan classmate-classmate di Shahriman. Kete pon diaorang kenal pasal ada bnyk post pasal kete dan gambar eksiden di grik tempoh hari.

Arghhhhh....Terharunya. Rupanya ada ramai peminat di tempat sendiri. Nape tak cakap? Bleh buat sesi autograf( dah bozzo jangan nak over plak). Nanti klu jadi nak wat reunion yg sebenar, jangan lupa cakap. Klu malas nak kol tinggalkan kat shout box je. Thanks guys for supporting my blog. Bersemangat sket rasanya nak berkarya...

17 Comments:

Dakjaat™ said...

aku ingatkan blog politik .. baru nak hentam,... hahahahah! :p ko asal grik ke??

en_me said...

terharu abang bozzo kannns.. uhuhu

bozzobattousai said...

dakjaat,
tak la..aku asal parit perak...

=====================================
en me,
terharu sesgt....

Din said...

sib baik ko kenal lg aku...
baru 13 thn la x jumpa...
camne ko kira jd 16 thn tu...

zarol said...

emmm...lau ak mybe ar 15 thn xsmpai pon 16...
sebut nama ak kata knal...tp bila ak ckp nama tu nama ak...bru ko t'kezut...pe ni puji-pujian tuk diri sndiri...puji ar ak ke pe ke?

sutera putih said...

dah lama x reunion,,,
huhuhuhu...

Ad Rifza said...

Wahh bestkan jumpa kawan lama sesekolah..banyak yg boleh divceritakan bila dh lama sgt tak jumpa..
Hmmm Ad dah lost dengan kawan2 skolah..yg ada sorg dua jer lagi still contact...

bozzobattousai said...

din,
ye ke baru 13 thn? aku kira cam 16 je...he he he

===================================
zarol,
korang tak puji aku tuh yg aku puji diri sendiri tuh...

ps: it's good to see you guys...good to rebond our friendship...thanks guys for supporting me dari jauh pon takpe...aku tetap hargai.

bozzobattousai said...

sutera puteh,
best woo jumpa member lama...

===================================
ad rifza,
bozzo pon dah lost contact dah...bagus jugak ada blog dan facebook nih...

DrSam said...

orang kampung semua dah tahu...! Lepas ni kena buat kenduri meraikan peminat.

bozzobattousai said...

DrSam,
kena buiat kenduri 3 hari 3 malam nih...

kayteeze said...

Uwaaaa........

Bestnya dapat jumpa kengkawan lama... jeles betul kak tie !!

kina said...

syoknya jumpa kawan2 sekolah lama...bozzo mesti fames kan dulu msa kat sekolah..

bozzobattousai said...

kak ti,
jgn r jeles kak...

===================================
kina,
takde la femes...terkenal je...

@xiM said...

pehhhh ni entri berlagak dari seorang BOZZO BATTOUSAI..haha..pemes tul bakal abang ipar saya ni..

(dan dan ni aku ngaku abang ipar..wakakaka)

jangan marah noo..nak tumpang populariti satt..

:p

bozzobattousai said...

@xim,
kembang dah hidung yg memang kembang nih sebab dah pofuler...

AKMS said...

salam ...lama gak tak dgr pasal epit ni... balik cuti sekolah baru ni diorang citer ...rupanya keje pun sebelah opis aku aja ...hempeh tul ... tapi apsal tak pernah jumpa kat masjid wilayah????