Friday, May 8, 2009

Ayang, Ciki dan Pizza Hut

Nih bozzo nak citer sket aktiviti-aktiviti bozzo dan ayang masa cuti hari pekerja yang lepas nih. Dah namanya hari pekerja mestila tak kerja walaupon banyak kerja yang tak siap sebenarnya. Kerja di rumah harus diteruskan. Memang tak pernah abis-abis.
Ayang ajak gi mandikan Ciki. Dah lama tak mandi katanya. Dah kusut sume bulu-bulunya. Kitaorang tak tau nak mandikan sendiri. Kucing siam nih susah jugak nak menjaganya. Ingatkan senang je. Cerewet. Kuku pon dah panjang dan mesti nak potong. Bukan pasal bahaya Ciki cakar orang tapi bahaya kat diri dia sendiri bila dia menggaru nanti. Bleh habis cabut-cabut bulu dan luka-luka di cakarnya. Hei...memang susah.
Kitaorang hantar mandikan Ciki kat pet shop di pandan je. Dekat. Kena RM50. Mahal nak mampos. Saper suruh bela klu tak mampu ye tak? Sayang punya pasal la nih..."Satu jam you datang amik" kata nyonya pet shop tuh. Sementara tunggu budak Ciki mandi ayang sempat gi shopping skit kat Pandan Capital (sket ke?). Malam tuh ayang ngidam nak makan pizza la pulok. Nih pasal banyak sangat iklan pizza kat tv la nih. Rasa cam nak saman je syarikat tv yg suka tayang iklan-iklan cam gitu...tayang la iklan berjimat cermat ke, iklan makan kat rumah ke, iklan berehat kat rumah ke, kan ke itu lebih afdhal (betul ke eja nih?). Tapi malam tuh ayang belanja, bozzo pulak yang komplen banyak tuh nape?
Tengok la muka tuh. Nape nak monyok lagi? Kan ling dah ikut nih. Cakap pon dah pukul 9 lebih. Nasib baikla pizza hut dekat ngan Paragon nih bukak sampai pukul 11 malam. Mula-mula ingatkan nak take away je tapi dah alang-alang bukak sampai lewat so baik makan kat situ je. Senang dan takyah nak kemas bila sudah makan nanti.


Garlic Bread
Kita orang order 2 set. Tapi set yang kecik je la. Takut tak habis. 2 set kecik nih pon dah berlebih sebenarnya. Sampai kekenyangan yg amat sangat la dibuatnya.

Jemput makan semua...

6 Comments:

kayteeze said...

Huuuaaaaaa..........

Napa tak bawak kak tie sekali...hu hu....

.::WaNiE::. said...

nasibb ada yg berdekatan..hihihi

bozzobattousai said...

kak tie,
lain kali je la ye kak....

===================================
wanie,
nasibb....

ayang ati said...

thanks sayang..... susah tau nak cari masa yang sesuai untuk ajak ling gi makan kat tempat yang ling boikot ni.
i luv u

bozzobattousai said...

ayang,
i luv u too...ling still boikot israel...

Shitsurei shimashita said...

walaweh...sedapnya dia dan ayang mamam..nie yg rasanya nak makan pizza esok malam nie.