Tuesday, March 17, 2009

jalan2 lepak2 makan2...Kelantan edition part 1

Ini cerita dah basi dah sebenarnyer. Saje aku peram lama2. Bukan pasal apa tapi pasal endingnyer edisi jalan2 kali nih tak berape gumbira utk aku. Utk aku sorang la...utk org lain aku tak tau. So, memula skali sebelum memulakan perjalanan ke Kelantan yg memang kitaorg tahu jauh dari KL nih, terpaksalah kitaorg mengalas perut dahulu. Gambar kat atas nih di amik di Restoren Risda Corner. Belakang bangunan Risda la kat mana lagi.
Pas alas perut tuh kitaorg trus je gerak. Kitaorg pergi 2 kerete. Kete akak aku dan kete aku. Semua adik beradik aku pergi. Abang2 aku terpksa bohong sunat kat wife masing2 dan cakap nak blik kg tapi hakikatnyer nak jalan2 ke Kelantan. Aku takde wife so takyah bohong sunat. Nih gambor di stesen petronas dekat Lipis. Stop utk membuang apa2 yg dah di tahan dari tadi tak terbuang.

Tengok gambor nih memang lawak. Ingatkan takde org, tapi rupa2nyer ramai sungguh yg beratur. Teringat citer Bujang Lapok.

Setelah lebih kurang 4 jam driving dan 4 kali jugak la tukar2 driver, akhirnya kitaorg sampai jugak ke Gua Musang. Baru gua musang, belum Kota bharu lagi...aduih....jauhnyer....

Aku rasa nih gambar pintu masuk Pasar Siti Khadijah. Ini tempat pertama yg kitaorg singgah pas check-in hotel. Ada bnyk gambor yg aku amik masa kat dalam nih. Tapi tunggu lah part2...

4 Comments:

Ad Rifza said...

Hmmm..jauhkan perjalanan ke Kelantan...
Ending tak brapa best tu yg nak tau..hehe..

Suzi said...

yg best pergi kelate...shoppinglah...
byk shopping tak??

bozzobattousai said...

Ad rifza,
ending tuh dah buat dah...kena skrol bawah la....

=====================================
kak suzi,
adalah shopping sket2.....

Catz said...

jauhnya bozo drive..gigih ko..kagum akuuu....ko borong apa kat kelantan tu...makan apa...cepatlah sambung entry bozo...makanan apa yg spesel kat kelantan nunn