Saturday, February 7, 2009

Underworld: Rise Of The Lycans

Sonja si puteri vampire

Hari nih bozzo ada sedikit kelapangan so....it's movie time.

Bozzo: Hello...manja...
Ayang: Ye...Ling dah mandi ke blom? (itu soalan yg pertama ditanyanyer...)
Bozzo: Blom...jap gi la...
Ayang: Pegila mandi...dah tengah hari dah nih...
Bozzo: Yela ye la ye la...kite tengok wayang nak hari nih?
Ayang: Nakkkkkkk......(sebenarnyer tak yah tanya pon bleh tahu jawapan)
Viktor si bapak segala vampire

The Review

Untuk yg tak tahu (yg tak tahu la...yg tau duk diam2) ini bukan sambungan tapi prequel kepada 2 movie yg terdahulu. Seperti yg bozzo jangka ia tidak menghampakan. Sama je ganas dan sama je gothic cam yg lepas. Bozzo memang peminat citer2 vampire dan werewolf so i'm maybe bias in my review. But, who cares right. It's MY review.

Michael Sheen yg memegang watak Lucian memang nampak lebih ganas dari yg pertama. Lebih macho. Nampak lebih kuat dah berkaliber sebagai ketua werewolf. Yg bestnyer tuh dia siap bleh control dia punya transformation.

Rhona Mitra plak pegang watak Sonja, puteri vampire atau Death Deeler yg menjadi tuan kepada Lucian dan semua puak Lycans. Cun. Mengancam. Betullah kata pepatah yg tangan yg menghayun buaian bleh menggoncang dunia.

Ceritanya mengisahkan tentang kehidupan puak vampire yg memerintah dunia( kot) pada masa tuh dan memerlukan bantuan puak Lycans utk menjaga diaorang pada waktu siang (vampire tak leh kena matahari). Sonja jatuh cinta pada Lucian dan telah hamil. So, bapak dia, Viktor, yg amat takut dengan perkahwinan campur nih pun bunuh anaknya sendiri dan mengakibatkan kemarahan Lucian. So, berlakulah perampasan kuasa secara paksa dan pertempuran pun berlaku (cam kat Perak).

Untuk filem nih Bozzo bagi 8 bintang out of 10(lantak la org lain tak suka pon). Ayang pon suka gak. Cuma lebih baik jika dibuat part 3 je pasal jalan citer nih serba sedikit Bozzo dah tahu from Underworld 1.

ps: thanks sayang belanja ling tengok wayang ari nih.

4 Comments:

kina said...

hi bozzo...rajinnya tengok wayang..kina xder duit nk nonton2 ni...xder org nak blanja...huhuhu

Tie said...

Wah...kak tie macam minat je citer gini....nanti nak cari dalam internet laa...hihi...

bozzobattousai said...

kina,
cari la...mesti ada yg nak belanja punya...bozzo nak belanja takleh nanti ayang mengamuk...

=====================================
kak tie,
memang best kak...kira bleh layan la...

SyazReA said...

suka baca yg part 'ling' n 'yang'..ahakz...