Thursday, June 25, 2009

Mapley Jalan 222 PJ

Masa bozzo jejak kaki ke Mapley Jalan 222 PJ nih terasa cam going back down memory lane plak. Bleh kata dah 5 tahun lebih bozzo tak kesini di malam hari. Hari sabtu lepas (lepas yang sangat lepas) bozzo gi lepak PJ umah abang di Taman Sri Manja sambil amik kesempatan ayang blik kampong. Bukan senang nak dapat peluang cam gini.
Malam tuh kitaorang cam buntu nak makan kat mana. Eben yang cadangkan gi Mapley nih. Bozzo setuju je pasal dah lama sangat tak kesana. Untuk pengetahuan kengkawan sume, hampir setiap malam selama 6 tahun bozzo study di UM, di sinilah bozzo makan klu malam. Slalunya bozzo akan datang bergroup. Akeng, Wak, Jai, Walang, Conggo, Slam, Anjang, Lan, Among, Pian dan Hashim termasuklah bozzo sendiri dah sebati ngan Mapley nih. Pada masa tuh sesape yang study di Um atau di UIA klu tak pernah datang Mapley nih memang koman sungguhlah. Suasana pon happeninh giler masa tuh. Ada gerai jual baju, ubat 'kuat', dan VCD haram. Masa tuh tak haram lagik. Harga pon RM7 satu cite masa tuh. Makanan fevret kitaorang masa tuh adalah roti banjir Jaapor dan Maggie Goreng Janggut. Memang seronok dan memang gemilang sekitar tahun 1997, zaman muda remaja dan duit terhidang nih.
Malam tuh ngan diaorang nih la bozzo datang. Eben dan Yahya. Eben pon memang dah familiar sangat ngan tempat nih pasal dia dulu student UIA. Sebelum 'main kuda' kena isi perut kat sini dulu takut-takut nanti balik telanjang takde duit plak nak makan. He he he...teringat zaman muda dulu.
Bozzo memang rindu sesangat ngan roti banjir nih. Memang sedap dan memang tak lari langsung rasanya. Memang pandai Jaapor buat. Bozzo memang jarang-jarang sekali nak makan roti canai tetapi kat Mapley 222 nih ada pengecualian. Memang fevret sejak dulu.
Nih makanan pembuka mulut. Otak-otak Jaapor. Baru je dia jual nih. Dulu takde. Sebab dah member dia letak trus 40 keping kat meja kitaorang. Ikut suka dia je. Kena bayor jugak tuh bukan bagi free pon. Eben, bozzo ngan Yahya memang tak pernah diajar menolak rezeki. Sapu bersih.
Untuk pegetahuan member-member, cuma disini sahaja bozzo akan order teh tarik. Teh tarik disini memang pekat dan lemak. Selalunya bozzo cuma minum nescafe tarik je. Kat tempat lain teh tarik dia rasa cam air suam.
Ini plak makanan fevret Eben. Dia memang akan order nasik goreng ayam nih je. Kengkadang tuh ada la jugak order meggi goreng. Nasi goreng ayam nih adalah trademark kedai Janggut. Memang sedap, lebih kurang sama ngan yang di sungei wang. Yang specialnya nasi goreng ayam nih ada daging sekali. Tuh yang buat Eben berpeluh makan tuh.
Terliur tak?
Tengokla bebudak tuh mengada-ngada siap tukar pinggan lagi. Sama je la rasanya. Untuk yang duduk berdekatan ngan PJ tuh bozzo cadangkan cubalah makan disi. Memang tak rugi dan menyesal punyalah. Mapley Jalan 222 PJ( blakang jaya, Digital Mall) akan terus sebati ngan bozzo dan ex-collegemate Dayasari.

14 Comments:

Nuts@Kacc said...

aduhhhh lama giler tak pegi ctu..ni yg buat nk p jejak kasihh ni...

GraFiQuE said...

ISK ISK ISIK
bukan bebudak UM kalo tak tau mana atau tak pernah jejak kaki ke Maplay nie.. isk isk isk

Bozzo, naper tak amik gambor nasik lemak nyer!!!! tuh kire wajib arrr!!!!

bozzobattousai said...

nuts,
pergi la jejak kasih ngan si janggut tuh...

===================================
afkha,
aku dah amik gambar tapi blur lagipon takde yg makan...aku gian roti banjir je...

MIMI ZUZU @ M1N4M1 said...

otak-otak sangat lazat

kayteeze said...

Alamak!! Dah terliur pulak!

Tak pernah dengar atau tengok roti banjir tu, ekekeke........

Teringin nak buat otak2, tapi sekarang ikan mahal...hu hu...

Luth Textile said...

sedap.. bila nak blanja bro..hahaha

bozzobattousai said...

M1N4M1,
otak2 memang lazat tapi tak leh makan bnyk sgt nanti gatal...

bozzobattousai said...

Kaktie,
sedap wo roti banjir nih...klu dah meresap kuah dia lagila heaven...

===================================
luth,
bila2 pon bleh belanja...ko cakap je...

ayang ati said...

sukanye ayang takde ek......
ye la....
bukan senang nak dapat peluang cenggini kan.....
:(

Amer Rezza said...

Hi if you're free, please visit my new His Ministry, by Amirul Rezza. And what's special is, no government tax applied! :)

bozzobattousai said...

ayang,
xde la seronok sangat...

===================================
amer,
nanti aku jengok jap...

LediAgli said...

memang tak bole baca memalam la blog ko ni.. laparrr

CATZ said...

awww...otak2 tuhh..mengancam..pebret aku tu bozo..ko makan 40 keping?..bior betulll...sedapke??

bozzobattousai said...

lediagli,
lapor gi la mapley...bukak 24 jam...

===================================
catz,
sedap tak hengat otak2 tuh catz...tak tipu punya...